Share

Salade met gerookte kip en frambozen

Salade met gerookte kip en frambozen
Salade met gerookte kip en frambozen
hoofdgerecht 20 min. zomer 4 personen Prima Donna maturo

Ingrediënten:

75 gr Prima Donna maturo
2 el pijnboompitten
2 el balsamicoazijn
30 ml Prima Donna frambozenconfiture
3 el olijfolie extra vierge
1 gerookte kipfilet à 150 gr
125 gr verse frambozen
1 zakje gemengde slamelange

Bereidingswijze:

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze aan beide kanten goudbruin zijn en laat ze afkoelen. Maak de dressing door de balsamicoazijn, confiture en olijfolie door elkaar te kloppen. Snijd de gerookte kipfilet in blokjes en verdeel deze samen met de pijnboompitten en de frambozen over de slamelange. Schaaf flinters van de Prima Donna maturo en strooi deze over de salade. Besprenkel de salade naar smaak met de frambozendressing. Lekker met Italiaans breekbrood.

Wijntip:

Shiraz Rosé (Argentinië)