Aardappelpizza
AardappelpizzaIngrediënten:
400 gr Prima Donna maturo (geraspt)
1 kg aardappelen, ongeschild
400 gr kant-en-klaar pizzadeeg
150 gr kwark met kruiden
70 gr tomatenpuree
3 el zonnebloemolie
4 Hollandse uien
200 gr gekookte ham
2 el verse gehakte kruiden (bijv. basilicum, bieslook)
60 ml slagroom
zout en peper
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen net gaar en laat ze iets afkoelen. Verwijder de schil. Rol het deeg met een deegroller uit tot een oppervlakte van 25 x 40cm. Leg het deeg op een ingevet bakblik en druk het iets tegen de randen omhoog. Laat het ca. 15 minuten rijzen.
Verwarm de over voor op 200°C. Strijk de kwark in een dunne laag uit op het deeg. Meng de tomatenpuree met 2 eetlepels olie en verdeel dit erover.
Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit de resterende olie in een koekenpan en fruit de uien licht. Snijd de ham in grote blokjes. Verdeel de uienringen en de hamblokjes over de deegbodem en strooi de kruiden erover. Snijd de gekookte aardappelen in gelijkmatige schijfjes en leg ze dakpansgewijs op de pizza. Bestrooi met zout en peper.
Roer 350 gram van de Prima Donna maturo kaas door de slagroom en verdeel het mengsel over de aardappelen. Strooi de rest van de kaas eroverheen. Bak de pizza 30 minuten in het midden van de oven.
Heerlijk met een frisse salade.
Wijntip:
Cabernet Sauvignon (rood, Zuid-Afrika)