Share

Tortino

Tortino
Tortino
hoofdgerecht 60 min. 6 personen Prima Donna maturo

Ingrediënten:

250 gr Prima Donna maturo, geraspt
6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
100 gr beenham
14 blaadjes salie
400 ml slagroom
4 eieren
boter
peper & zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Ontdooi de plakjes deeg, leg deze op elkaar en rol deze uit tot een lap van 30cm. Vet een quichevorm (24 ø) in en bekleed met het deeg. Klop 4 eieren met 400 mililiter slagroom en schep er 250 gram geraspte Prima Donna maturo door. Snijd 100 gram beenham in dikke plakken en daarna in stukjes. Hak ongeveer 8 blaadjes salie fijn. Roer alles door het kaas-roommengsel en breng op smaak met zout en peper. Schenk het mengsel in de vorm en garneer de bovenkant met 6 hele salieblaadjes. Bak het in circa 35 minuten goudbruin.

Laat de tortino afkoelen. Lekker met een groene salade.