Kaassoep
KaassoepIngrediënten:
200 gr Prima Donna forte
30 gr boter
1 ui
30 gr zetmeel
800 ml runderbouillon
100 ml witte wijn
1 kleine prei, in dunne ringen gesneden
100 gr crème fraîche
versgemalen peper & zout
1 el olijfolie
100 gr spekreepjes (gerookt)
4 sneetjes brood, geroosterd
Bereidingswijze:
Verhit de boter en fruit de fijngehakte ui op een laag vuur. Voeg het zetmeel toe en bak deze tot er een zandachtige structuur ontstaat. Voeg vervolgens de bouillon (in gedeeltes) toe en roer ondertussen met een garde zodat er geen klontjes ontstaan. Breng het aan de kook en laat het 5 minuten langzaam doorkoken. Voeg de witte wijn en de prei toe en blijf roeren. Laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken tot de soep gebonden is.
Rasp ondertussen 100 gram Prima Donna forte en 100 gram in kleine snippers. Voeg de geraspte Prima Donna forte en de crème fraîche toe aan de soep en roer dit goed door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes op hoog vuur krokant. Giet het vet dat van de spekreepjes komt af. Voeg daarna het geroosterde brood in kleine blokjes toe en bak deze kort aan in de pan. Verdeel de soep over 4 borden of kommen en strooi de croutons, de spekreepjes en de snippers Prima Donna forte over de soep.