Penne met Prima Donna fino
Penne met Prima Donna finoIngrediënten
200 gr Prima Donna fino
500 gr penne
2 teentjes knoflook
300 gr tomaten uit blik
100 gr cherrytomaten
2 el olijfolie
100 gr groene olijven
100 gr pijnboompitten
suiker
zout
vers gemalen zwarte peper
een paar takjes verse basilicum
Bereidingswijze
Maal de knoflook fijn, snij de cherrytomaten door midden en fruit alles licht in de olijfolie. Voeg de tomaten uit blik toe met een klein beetje suiker. Laat het op gemiddeld vuur staan gedurende 10 minuten, terwijl je af en toe roert.
Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Snij de Prima Donna fino in kleine stukjes en roer bijna alles door de pasta en breng op smaak met zout en peper. Roer vervolgens de gehalveerde groene olijven er doorheen.
Als de pasta is gekookt voeg je de saus toe, roer het door elkaar en verdeel het over vier borden. Strooi wat geroosterde pijnboompitten en de resterende Prima Donna fino over de pasta. Garneer met wat basilicumblaadjes en een beetje olijfolie.
Wijntip
Rioja (rood, Spanje)