Share

Paprika rijsttaart

Paprika rijsttaart
Paprika rijsttaart
hoofdgerecht 70 min 6-8 personen Prima Donna fino

Ingrediënten:

300 gr Prima Donna fino, geraspt*
1 rode paprika
1 groene paprika
1 ui, gesnipperd
4 el olijfolie
500 gr rijst
2 kalkoenfilets à 150 gram
4 eieren
125 ml crème fraîche
boter om in te vetten
3 tomaten, in plakjes
1 el verse peterselie, fijn gehakt
zout en peper
basilicumblaadjes ter garnering

Benodigdheden:
springvorm van 28 cmø

Bereidingswijze:

Snijd de paprika in blokjes en bak deze samen met de ui in 2 el olijfolie. Voeg de rijst toe samen met 1 liter licht gezouten water en stoof de rijst tot hij bijna gaar is.

Snijd de kalkoenfilets in blokjes en bak deze in 2 el olijfolie rondom bruin. Breng op smaak met zout en peper en voeg de blokjes toe aan de rijst. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°.

Roer 200 gram geraspte Prima Donna fino, eieren en crème fraîche door elkaar en meng dit ook door de rijst.

Vet de springvorm in met wat boter, vul deze met het rijstmengsel en strijk dit glad. Bak de rijsttaart 45-50 minuten in de voorverwamde oven. Verdeel na 35 minuten de plakjes tomaat over de rijsttaart en strooi de rest van de Prima Donna fino erover samen met de verse peterselie. Bak deze daarna verder af in de oven.

Garneer de paprika-rijsttaart met basilicumblaadjes. Lekker met een gemengde salade.

*ook heerlijk met Prima Donna maturo