Rucola pesto met Prima Donna maturo
Rucola pesto met Prima Donna maturoIngrediënten:
150 gr Prima Donna maturo
100 gr cashewnoten
250 gr rucola
3 teentjes knoflook
ca. 250 ml olijfolie extra vergine
zout en versgemalen peper
citroensap
Bereidingswijze:
Rooster de cashewnoten in een pan zonder olie goudkleurig. Laat ze daarna afkoelen en hak deze in grof. Was de rucola, laat dit uitlekken en breek de blaadjes in kleinere stukjes. Verwijder hierbij de dikkere stelen. Snijd de Prima Donna maturo in kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook.
Voeg deze ingrediënten samen in een mixer en mix dit met wat zout & versgemalen peper door elkaar. Tussendoor steeds een beetje olijfolie bijvoegen tot er een grofkorrelige, romige massa ontstaat.
Voeg naar smaak nog wat citroensap, zout of peper toe.
Lekker bij de pasta of gepofte aardappelen!