Salade met waterkers en rode biet
Salade met waterkers en rode bietIngrediënten:
300 gr Prima Donna leggero, in reepjes
180 gr waterkers, harde stelen verwijderd
4 kleine of 2 grote gekookte bietjes, velletjes verwijderd
4 grapefruits*
1 rode ui, in dunne ringen
50 gr hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
dressing
6 el druivenpit- of zonnebloemolie
2-3 el frambozenazijn
2-3 el grapefruitsap
Bereidingswijze:
Verdeel de waterkers over 4 borden. Snijd de bietjes in heel dunne plakken, m.b.v. een (kaas)schaaf. Schil grapefruits zo dik dat het vruchtvlees zichtbaar is en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Doe dit boven een kom, zodat je het grapefruitsap opvangt voor de dressing. Verdeel de grapefruitpartjes, biet en uienringen over de waterkers. Bestrooi de salade met kaasreepjes en hazelnoot.
Klop voor de dressing de olie door de frambozenazijn en het grapefruitsap en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Druppel de dressing over de salade.
Lekker met knapperig brood erbij.
* Je kunt deze salade ook met sinaasappel maken als je niet van grapefruit houdt.