Kaassalade met aardbeien
Kaassalade met aardbeienIngrediënten:
200 gr Prima Donna maturo
200 gr sugarsnaps of peultjes
zout en versgemalen peper
250 gr verse aardbeien
150 gr veldsla
4 el zonnebloempitten
4 el aardbeienjam
2 el rode wijnazijn
6 el olijfolie
1 el munt, fijngesnipperd
Bereidingswijze:
Kook de sugarsnaps in water met zout beetgaar. Spoel ze daarna af onder koud water en laat ze uitlekken. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze doormidden. Snijd de Prima Donna maturo in blokjes.
Verwarm in een steelpan de aardbeienjam met een eetlepel water tot de jam vloeibaar is. Doe de jam in een kommetje en klop er de azijn, olie en de gesnipperde munt door. Meng de helft van de dressing door de veldsla.
Verdeel de veldsla met de sugarsnaps, aardbeien, kaas en zonnebloempitten over 4 borden. Lepel de rest van de dressing erover.
Tip: maak er een complete maaltijd van met verse broodjes en wat boter en tapenade.
Wijntip:
Wit mousserende wijn, bijvoorbeeld Italiaanse Prosecco