Pasta met broccolipesto
Pasta met broccolipestoIngrediënten:
200 gr Prima Donna leggero 30+ *
500 gr broccoli
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
125 ml milde olijfolie
350 gr pasta (bijv. fusilli of penne)
2 el kappertjes
75 gr witte amandelen, + wat ter garnering
15 gr verse basilicum
zout en versgemalen peper
Bereidingswijze:
Maak de broccoli schoon, snijd de roosjes eraf en de stelen in stukken. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Kook de broccoli 2 minuten in kokend water met zout. Giet de broccoli af.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de sjalot en de knoflook. Voeg de broccoli bij het mengsel en schep het geheel om en doe een deksel op de pan. Laat alles 15 minuten zacht pruttelen; voeg wat warm water toe als het mengsel te droog wordt.
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pureer het broccolimengsel in een keukenmachine of met een staafmixer. Meng de rest van de olie met de kappertjes, amandelen, bacilicum, zout en peper. Hak dit mengsel grof en roer het door de broccolipesto. Rasp de helft van de kaas fijn en meng dit door de broccolipesto.
Serveer de pasta met een schep broccolipesto, garneer met de amandelen en rasp de Prima Donna leggero 30+ erover.
* ook lekker met Prima Donna maturo
Wijntip:
Rode, fruitige wijn bijvoorbeeld een Franse Beaujolais