Ovenschotel met lamsgehakt en courgette
Ovenschotel met lamsgehakt en courgetteIngrediënten:
200 gr Prima Donna maturo, vers geraspt
2 courgettes
2 el zwarte olijven zonder pit
2,5 el olie
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gehakt
400 gr lamsgehakt (eventueel te vervangen door rundergehakt)
1 tl verse tijmblaadjes
0,5 tl gemalen kaneel
zout en versgemalen peper
100 ml droge witte wijn
750 gr voorgekookte aardappelschijfjes
2 eieren
125 ml crème fraîche
Bereidingswijze:
Maak de courgettes schoon en snijd ze in plakjes van een halve centimeter. Snijd de olijven in ringen. Verwarm de oven voor op 175 C.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het in ca. 3 minuten bruin en rul. Roer de helft van de olijven erdoor. Bestrooi het gehakt met de tijm, kaneel en breng op smaak met zout en peper. Voeg de wijn toe en laat het gehakt 2 minuten zachtjes stoven.
Kook de courgette 1 minuut in ruim kokend water met zout en laat de plakjes uitlekken in een vergiet. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie en verdeel een derde van de courgette over de bodem van de schaal. Verdeel een derde van het gehaktmengsel erover en daarover een derde van de aardappel. Herhaal de lagen twee maal.
Meng de eieren met de crème fraîche, de helft van de kaas, zout en peper. Verdeel dit mengsel over de ovenschotel. Strooi de rest van de kaas erover en bak de ovenschotel in ongeveer 30 minuten af.
Neem de schotel uit de oven en strooi de rest van de olijven erover.
Wijntip:
Rode droge wijn, bijvoorbeeld een Chileense wijn van de Shyrahdruif