Pittige kaasfondue
Pittige kaasfondueIngrediënten:
500 gr Prima Donna maturo, vers geraspt (of 300 gr Prima Donna fino & 200 gr Prima Donna maturo)
400 ml droge witte wijn
100 gr MonChou
150 gr blauwschimmelkaas (bijv. roquefort, gorgonzola, Danish blue)
1 el maïzena
3 el jenever*
versgemalen witte peper
Voor in de fondue:
stokbrood of ciabatta
maïsbrood, geroosterd
broccoli
blaadjes rauwe witlof
stukjes peer
Bereidingswijze:
Verhit in de fonduepan de witte wijn tot deze tegen de kook aan is. Draai het vuur laag, voeg een beetje geraspte kaas toe en wacht al roerend tot deze gesmolten is. Herhaal deze stappen tot dat alle kaas is toegevoegd. Het kaasmengsel mag niet koken.
Roer de maïzena met de jenever (*ook te vervangen door wat warm water) tot een papje en schenk dit al roerende bij de gesmolten kaas. Breng de fondue op smaak met versgemalen witte peper.
Geef er stokbrood of ciabatta, geroosterd maïsbrood, beetgare broccoli, blaadjes rauwe witlof en stukje peer bij.
Wijntip:
Droge, witte wijn bijvoorbeeld een Zuid Afrikaanse Chardonnay