Minestrone uit Genova
Minestrone uit GenovaIngrediënten:
1 ui
1 stengel bleekselderij
1 wortel
1 courgette
2 el olijfolie
2 vastkokende aardappels
100 gr gesneden savooienkool
100 gr doperwten (diepvries)
1 lt tuinkruidenbouillon
zout en versgemalen peper
0,5 blik cannellinibonen (450 gram)*
Voor de pesto:
100 gr geraspte Prima Donna maturo + extra om te garneren
2 tenen knoflook
30 gr verse basilicum
60 gr pijnboompitten
50 ml olijfolie
Bereidingswijze:
Pel de ui en snijd hem in ringen. Maak de bleekselderij en de wortel schoon en snijd deze in dunne plakjes. Maak de courgette schoon en snijd deze in blokjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
Verhit de olie in een soeppan. Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en schep alles om. Bak de groenten 5 minuten. Voeg daarna de courgette, aardappel, kool, doperwten en de bouillon toe. Doe een deksel op de pan en laat de groenten op een laag vuur in 15-20 minuten beetgaar worden.
Pureer een derde van de soep met een staafmixer en doe dit deel daarna terug in de soeppan. Roer de bonen erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
Pel de knoflook. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine (of gebruik een vijzel) en hak de pesto grof.
Schep de soep in kommen of diepe borden. Garneer de soep met een schep pesto en wat versgeraspte kaas.
Lekker met vers afgebakken ciabatta en tapenade.
Wijntip:
Italiaanse rode, droge wijn, bijvoorbeeld Chianti
*evt. te vervangen door (Spaanse) reuzebonen