Share

Ei en cocotte met cantharell

Ei en cocotte met cantharell
Ei en cocotte met cantharell
Brunch 4 personen Prima Donna maturo

Ingrediënten

4 eieren
1 eetlepel olijfolie
Zeezout en versgemalen peper
100 g cantharellen (alternatieven: eekhoorntjesbrood, weidechampignons of oesterzwammen)
10 g boter
30 g Prima Donna maturo
2 takjes kervel

Bedreidingswijze

Breek de eieren één voor één open. Vet vier ovenvaste schaaltjes of kommetjes in met olijfolie en doe in elk schaaltje één ei. Breng de eieren op smaak met zout en peper, en zet ze ongeveer 10-12 minuten in een oven op 170°, tot ze net stevig zijn. Maak de cantharellen schoon met een borsteltje en snijd de steeluiteinden eraf. Smelt de boter in een pan en sauteer de cantharellen gedurende 2-3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Leg de gesauteerde cantharellen op de gebakken eieren. Verkruimel of rasp de kaas erover en bestrooi met een beetje verse kervel. Serveer de eieren warm als een verrukkelijk brunchgerecht of een decadent ontbijt.