Gebakken knolselderij met hazelnootsalsa
Gebakken knolselderij met hazelnootsalsaIngrediënten
1 kg knolselderij
2-3 eetlepels ciderazijn
5 takjes tijm
1 eetlepel koudgeperste raapzaadolie
Zout en versgemalen peper
Salsa
50 g savooikool, in stukken gesneden
1 bosje peterselie
1 dl koudgeperste raapzaadolie
100 g Prima Donna maturo
1/2 dl appelazijn
30 g hazelnoten
Zeezout en versgemalen peper
Snufje rietsuiker of honing
Bereidingswijze
Schil de knolselderij en snijd in stukken. Leg de stukken in een ovenvaste schaal en vermeng met de azijn, fijngehakte tijm, raapzaadolie, zout en peper. Bak de knolselderij gedurende 7-8 minuten in een oven op 180°, tot deze zacht maar nog steeds stevig is. Neem de knolselderij uit de oven en laat afkoelen. Maak de salsa door alle ingrediënten samen in een keukenmachine te doen en tot een grove dip te vermalen. Breng op smaak met zout, suiker en peper en vermeng de salsa met de knolselderij. Proef het resultaat en voeg indien nodig meer zout, peper, suiker of azijn toe. Gebakken knolselderij is een geweldig bijgerecht dat bijna overal bij past, bijvoorbeeld bij gebraden varkensvlees, kalfsvlees of gevogelte.