Gebakken kool met maïs en sjalotjes
Gebakken kool met maïs en sjalotjesIngrediënten
1 spitskool of savooikool
4 sjalotjes
50 g Prima Donna-kaaskrullen
1 bosje bladpeterselie
1 dl olijfolie
1/2 dl appelazijn
3 verse maïskolven
Zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
Verwijder de bladeren van de maïskolven en snijd met een mes de korrels eraf. Sauteer de maïs gedurende 2-3 minuten in een pan met een beetje olijfolie, tot deze goudgeel en zacht is. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd de kool in de lengte in acht even grote stukken, elk met een stukje van de stronk. Houd de kool bij elkaar. Besprenkel de kool met een beetje olijfolie en sauteer gedurende 1-2 minuten (per kant) op hoog vuur, tot de kool er mooi bruin gebakken uitziet. Neem de kool uit de pan, leg de stukken in een schaal en bedek ze met de warme maïs. Pel de sjalotjes, snijd ze in dunne ringen en strooi over de kool. Maak ten slotte af met de Prima Donna-kaaskrullen, fijngehakte peterselie, olie, azijn, zout en versgemalen peper. Serveer de warme gebakken kool als hoofdgerecht of als bijgerecht.