Gevulde tomaten met spelt en kruiden
Gevulde tomaten met spelt en kruidenIngrediënten
8 tomaten
4 stengels selderij
1 ui
2 eetlepels olijfolie
2 dl gekookte speltkorrels
1/2 bosje peterselie
1/2 bosje kervel
1/2 bosje basilicum
Zout en versgemalen peper
30 g ricotta
50 g Prima Donna forte
Bereidingswijze
Snijd de bovenkant van de tomaten af en verwijder het binnenste met een theelepel. Druk dit door een zeef in een kom zodat alleen tomatensap zonder zaadjes overblijft. Pel en snipper de ui, snijd de selderij fijn, en sauteer beide kort in één eetlepel olijfolie. Neem van het vuur en vermeng met de gekookte spelt. Vermeng wat van het tomatensap met de fijngehakte kruiden. De speltkorrels moeten niet zwemmen in het sap, maar ermee vermengd worden. Voeg naar smaak zout en peper toe. Rasp de Prima Donna en voeg deze samen met de speltkorrels toe aan de ricotta. Leg de tomaten in een ingevette ovenschaal, besprenkel met olijfolie en voeg naar smaak zout en peper toe. Bak de tomaten gedurende 15-20 minuten in een oven op 225°, tot ze een korstje hebben. Neem de tomaten uit de oven en serveer direct. Heerlijk met een hartige salade en brood als hoofdgerecht of als bijgerecht bij gebakken vis of gevogelte.