Risotto met Prima Donna en spinazie
Risotto met Prima Donna en spinazieIngrediënten
1 liter kippenbouillon of water
1 sjalotje
10 g boter om te sauteren
300 g risottorijst (arborio of carnaroli)
1 dl witte wijn
150 g verse spinazie
30 g boter, in blokjes gesneden
75 g vers geraspte Prima Donna
Zeezout en versgemalen peper
Fijn geraspte schil en sap van 1/2-1 onbespoten of biologische citroen
Bereidingswijze
Breng de bouillon of het water in een pan aan de kook. Snijd het sjalotje fijn en sauteer in een beetje boter tot het glazig en zacht is, zonder het bruin te laten kleuren. Voeg de rijst toe, sauteer nog een paar minuten en voeg dan de witte wijn toe. Breng aan de kook. Voeg geleidelijk bouillon of water toe, zorg dat de rijst de hele tijd onder water staat en blijf roeren. Laat de rijst 15-18 minuten koken, tot deze gaar maar nog wel stevig is. Breng op smaak met zout tijdens het koken, zodat het zout meekookt met de rijst. Gebruik niet te veel zout als de bouillon al erg zout is. Verwijder de steeltjes en was de spinazie goed. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Snijd de spinazie in reepjes met een scherp mes. Neem de rijst van het vuur en roer de boterblokjes en geraspte Prima Donna erdoor tot de risotto een gladde en romige structuur heeft. Roer de spinazie door de warme risotto totdat de spinazie geslonken is. Voeg naar smaak zout, peper, geraspte citroenschil en citroensap toe. Serveer de risotto meteen als de rijst nog stevig is en de structuur zacht.