Knäckebröd met venkelzaad, zout en Prima Donna
Knäckebröd met venkelzaad, zout en Prima DonnaIngrediënten
50 g polenta/maïsmeel
2 dl magere melk
15 g venkelzaad
220 g tarwebloem
grof zeezout
Bereidingswijze
Meng in een kom de polenta en melk. Rooster de venkelzaadjes in een droge pan tot ze open springen, en vermaal de helft van de zaadjes met een vijzel en voeg deze toe aan het mengsel van polenta en melk. Bewaar de rest van de zaadjes om over het knäckebröd te strooien. Laat het mengsel 10 minuten staan op het werkblad. Voeg geleidelijk de bloem aan het melkmengsel toe tot een glad en zacht deeg ontstaat. Houd een klein beetje bloem apart voor het uitrollen van het deeg. Zet het deeg 15 minuten in de koelkast. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad dun uit tot grote lappen en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Breng met een kwast wat water aan op het knäckebröd en besprenkel met zout en de rest van de venkelzaadjes, grof gesneden. Bak het knäckebröd gedurende 6-8 minuten in een oven op 170°, tot het goudbruin en krokant is. Laat afkoelen en serveer met de Prima Donna.