Spaghetti con funghi
Spaghetti con funghiIngrediënten:
60 gr Prima Donna maturo
1/2 ui
100 gr gemengde paddestoelen
400 gr spaghetti
olijfolie
scheutje witte wijn
2 dl slagroom
25 gr roomboter
verse peterselie
tuinkers
zeezout
versgemalen peper
Bereidingswijze:
Snipper de ui, snijd de paddenstoelen grof en kook de spaghetti al dente.
Bak de gesnipperde ui in de olie glazig, blus het geheel af met een scheutje witte wijn. Laat het nog even inkoken en voeg daarna de paddenstoelen toe.
Voeg na 5 minuten de room toe en laat het geheel indikken.
Rasp de Prima Donna maturo en schaaf enkele grove krullen ter garnering. Leg deze apart. Voeg de geraspte Prima Donna maturo, roomboter en de verse peterselie toe aan het roommengsel en meng dit met de al dente gekookte spaghetti.
Verdeel de spaghetti con funghi over vier borden en garneer met de grove krullen Prima Donna maturo en tuinkers. Breng eventueel op smaak met zeezout en versgemalen peper.
Wijntip:
Pinot Grigio (Wit, Italië)